Премиерът на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов
Премиерът на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на заместника си в партията Цветан Цветанов да предприеме незабавни действия за информиране на членовете на Изпълнителната комисия на формацията с предложението за освобождаване на всички членове на областното ръководство на ГЕРБ в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на партията.
 
Депутат от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук за премиера

Председателят на ГЕРБ също така предлага на Изпълнителната комисия да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ГЕРБ – Добрич.
 
Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури.
 
Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник.

Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата Живко Мартинов

По-рано главният прокурор  Сотир Цацаров поиска имунитета на народния представител от Добрич Живко Мартинов. Депутатът изнудвал местен търговец за четири тона суджук и други колбаси, злоупотребявайки с името на премиера Бойко Борисов.
 
След четвъртия взет тон суджук обаче човекът се усъмнил и сигнализирал държавните органи, а последвалата проверка установила, че до министър-председателя не достигнал дори килограм от колбаса.
 
Сигналът за изнудването е подаден на 17 април от бивш служител на МВР, който в момента притежава цех за месо в Добрич. Още през 2012 г. при него дошъл Живко Мартинов и му поискал тон суджук. Порочната практика се повторила още три пъти в следващите години, а Мартинов винаги уверявал, че суджукът е лично за премиера Борисов.

Живко Мартинов доброволно се отказва от имунитета си

Освен за колбаси, добричкият търговец бил изнудван да предостави на Мартинов и климатична стена, офис мебелировка и сглобяеми гаражи.