Борисов: Имаме потенциал за една от най-добрите спортни дестинации на Балканите
Борисов: Имаме потенциал за една от най-добрите спортни дестинации на Балканите / снимка: БГНЕС

Страната ни има условията и потенциала да се превърне в една от най-добрите спортни дестинации на Балканите. Това мнение изрази в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

„Само до преди години спортните зали в България се брояха на пръсти и бяха в окаяно състояние, а сега имаме условията и потенциала да се превърнем в една от най-добрите спортни дестинации на Балканите", казва премиерът.

Премиерът и владиката събраха Тотев и Зико

Той присъства вчера на освещаването на многофункционалната спортна зала „Колодрума" в Пловдив заедно с кмета Иван Тотев и новия областен управител Здравко Димитров. „Лично се бях ангажирал с осигуряването на финансиране още в първия си мандат, когато преработихме, разширихме и финансирахме с 15 млн. лв. проекта, а във втория мандат осигурихме необходимите още 12 млн. лв. В новата зала се помещават единственият покрит колодрум в България - един от най-модерните на Балканите, спортна зала, концертна зала, място за различни мероприятия, паркинг, търговски части, лаборатория и лекарски кабинет. Всичко изцяло съобразено с международните стандарти", подчерта Борисов.

Цялото съоръжение се простира на три подземни и две надземни нива с обща площ от 37 000 кв. м и разполага с 3000 кв. м. комбинирано игрище за 25 вида спорт. „За мащабни събития, каквито се надявам да има повече тук, залата побира до 7 530 души", добави още Борисов.