Борисов и Кисьов препоръчаха шеф на парното
Борисов и Кисьов препоръчаха шеф на парното / netinfo
До приключването конкурса за нов директор на столичната „Топлофикация” този пост да се заема от Петко Милевски – това е препоръката на председателя на Столичния общински съвет Владимир Кисьов и кмета на София Бойко Борисов. Това стана по време на среща със Съвета на директорите на дружеството.

Кисьов и Борисов декларираха пълната си подкрепа за Милевски, който е представител на Общината в Съвета на директорите на „Топлофикация – София” заедно с Лилия Маутнер. Третият член Любка Георгиева е от енергийното министерство.

На сесията на Столичния общински съвет председателят му и кметът ще препоръчат всички политически сили да застанат зад Милевски. Бойко Борисов отказа да коментира обстойно думите на енергийния министър Румен Овчаров за безхаберие на Общината, довела до аварията с газопровода в края на март в Суходол. Все пак кметът подчерта, че Овчаров постоянно се изказвал по теми, по които главният виновник е самият той, включително и за „Топлофикация”.

„Крадецът вика: Дръжте крадеца”, каза Борисов. Кметът допълни, че в сервитута на авариралия газопорвод има няколко незаконно построени къщи и те ще бъдат съборени до петък с негова заповед. В сервитута попада и параклис, но Борисов категорично каза, че храмът няма да бъде бутнат.