Борисов хареса 7 юли за парламентарните избори
Борисов хареса 7 юли за парламентарните избори / снимка: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова
Борисов хареса 7 юли за парламентарните избори
60915
Борисов хареса 7 юли за парламентарните избори
  • Борисов хареса 7 юли за парламентарните избори

Премиерът Бойко Борисов си хареса датата 7 юли за парламентарните избори. Това стана ясно от изказването му пред Американско-търговската камара. На въпрос за бъдещето на трансатлантическото сътрудничество с България премиерът отговори така: „За трансатлантическо сътрудничество може да говорим до 7 юли. После, ако не вземем изборите, то приключва”.

„Важни са изборите. Видяхте, за съжаление, че председателят на ДПС също се беше наредил до социалистите. Очертаха се коалициите. Мисля, че и заедно няма да могат да ни победят”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той предупреди, че ако БСП и ДПС се върнат на власт, това означава край на финансовата стабилност и връщане на „батко и братко”. При победа на ГЕРБ данъците ще останат ниски, бюджетният дефицит и външният дълг ще се запазят, брутният вътрешен продукт - ще се вдига, обеща Борисов.

„Не се знае - следващият референдум може да бъде космодрум да правим - до Пазарджик, за да бъде удобно. Може и това да вземем като решение един ден. За Космоса не сме компетентни”. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос от представители на Американската търговска камара дали държавата предвижда инвестиции в космически изследвания.