/ Георги Димитров
Бъчварова довела Христо Иванов като фен на Борисов, а Георги Георгиев от Боец лежал в централата за среща с лидера на ГЕРБ
Премиерът Бойко Борисов заяви готовност да се оттегли от правителството, но то да остане и да продължи да изпълнява програмата си до редовните избори. Това съобщи самият той пред актива на ГЕРБ, който реагира с неодобрение.

Борисов обаче изключи хипотезата за служебен кабинет на президента, защото няма да има парламент, а оттам - нито бюджет за догодина, нито мерки срещу COVID-кризата.

 

Георги Димитров

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го. Готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение - аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият и когато се затварят кръстовищата. Какъв е проблемът да има служебно правителство? Страх ни е от кого? Така че, аз ще продължа разговорите с коалиционните партньори, включително аз да си тръгна и да продължи правителството", каза министър-председателят, но подчерта, че не се отказва от подписа си под коалиционното споразумение с Обединените патриоти.  "Аз 11 пъти съм печелил избори заедно с вас. Наслагва се една тема, че нас ни е страх. Да, ние не вярваме на Радев", каза премиерът по повод опцията президентът да назначи служебен кабинет, ако правителството се разпусне.

Премиерът обаче отхвърли такава хипотеза, като посочи, че ГЕРБ не се притесняват от Радев, а от това, че няма да има парламент.

"Само че без НС не може да се свършат следните неща - не може да се обявява извънредно положение заради епидемията, която настъпва, не може да се вземат заеми, да се удължават срокове за данъци и осигуровки. Не може да се актуализира бюджетът, няма да има бюджет за 2021", изреди Борисов. Добави, че дори и за евентуална покупка на ваксина срещу коронавируса ще трябва да има парламент, за да даде мандат за действие на здравния министър.

"Така че аз ще продължа разговорите с коалиционните партньори, включително аз да си тръгна и да продължи правителството", заяви Борисов.

Той намекна, че има нужда да стегне партийните редици и ще се занимава с партийния живот след оттеглянето си.

"На места има дерибеи, ако не отида лично и да го променя, ние ще страдаме. Аз държа на подписа си и ще продължа да убеждавам коалиционните партньори. Имаме всякакви варианти и ние трябва да работим върху тях.

Георги Димитров

"Поел съм ангажимента, още днес щях да кажа датата, на която ще подам оставка, но искам да обсъдя с колегите", каза той за коалиционните партньори. "Надявам се да намерим варианти", обяви Борисов. И категорично изключи хипотзата целият кабинет да хвърля оставка.

"Ние сме за единство на нацията. Единството на нацията е най-важно, защото предстоят толкова тежки месеци", добави премиерът.

Георги Димитров

"Ясен ли съм, или не съм? Никога не съм ви подвел и затова ГЕРБ винаги е печелил избори. ще проведем много разговори с вас, да разговаряте с хората, защото много от вас са се отлепили от това, което мислят хората за нас", настоя той партийният актив да възстанови връзката с реалността.

Георги Димитров

Премиерът на няколко пъти коментира протестите, включително и групата, дошла да вика "оставка" пред бариерата на Тех парка.

"Много ви моля, не отговаряйте на провокации, те това целят, за това са пратени тук", каза той по повод протестиращите, които завардиха пътя на Четвърти километър в подхода към Тех парка. "Демократичните хора не плашат бебета и деца, а те това направиха първо пред къщата на Фандъкова, след това и пред моята къща. Нека да ги видим докъде ще стигнат демократите. Ако демокрацията са бесилки, черни знамена, такава имахме до 1989", отсече Борисов.

"Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, да бъде разеденител, и под това коалиционно споразумение ние сме записали, че трябва да изкараме мандата. След като толкова много контрабандисти, олигарси, им нарушихме комфорта и милиардите, които влизат в техните джобове", заяви Борисов.

И обърна внимание на лидера на ДБ, че реанимира олигарси и бандити. "Аз не знам дали колегата Христо Иванов, който се прави на десен, си дава сметка, че връща точно тези хора на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка и ГЕРБ като партия няма да го допусне", натърти Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разкри как много от предводителите на протестите днес преди време са му били фенове и са гравитирали около властта. Започна от Христо Иванов, мина през шефа на Боец Георги Георгиев, намекна за Велислав Минеков от "отровното трио" и за протестиращата бивша омбудсманка Мая Манолова.

"А и това са много неблагодарни хора. Румяна Бъчварова може да ви каже как доведе Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича.

Георги Георгиев лежеше в централата с часове, само и само да се срещне с мен. Вежди ще ви каже и за скулптора - как живееше добре. А пък другата я направихме омбудсман",
изреди всички Борисов.

ГЕРБ направи за 10 години магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите, иронизира опонентите си премиерът Бойко Борисов в словото си пред националната конференция на партията. "Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше. Сега ги блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото. Има какво да блокират, има какво да спират", заключи Борисов в Тех парка.

"Ние от ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим", зарече се той и припомни, че конгресът на партията е приел да не управляват и с БСП. "Нашите приемливи партньори са тези, които са днес с нас - Патриотите и СДС", каза Борисов.
 

Георги Димитров


Още в началото той се аргументира защо е избрал за място на конференцията двора на Тех парка. "Искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят. Защото няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да изразяват своята воля - хубава, лоша, затова сме се борили. Защо избрахме Тех парка? Защото тук е най-видимо само за 10 г. какви промени са направени - виждате, от едни казарми, клъстери, иновации, най-мощния компютър. Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти, алтернатива на това?", попита той.

Георги Димитров

Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, категоричен е Борисов.

В партийния форум участваха почти 7000 членове на ГЕРБ от цялата страна, сред които депутати, министри, коалиционните партньори, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места.
 
 

Национална конференция на ПП ГЕРБ

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 5 август 2020 г.