Борисов: Цариградско е по-равно от отсечките на Станишев
Борисов: Цариградско е по-равно от отсечките на Станишев / Sofia Photo Agency

Булевард „Цариградско шосе” ще бъде ремонтиран в участъка от алея „Яворов" до Околовръстния път през следващата година с пари от бюджета на София. Това каза кметът на столицата Бойко Борисов. „Въпреки че отсечката беше записана за ремонт това лято, той няма да се извърши, защото държавата не е помогнала финансово”, подчерта кмета.

Липсата на финансова подкрепа от държавата за ремонта на бул. „Цариградско шосе" кметът Борисов определи така: Да чакаш нещо от държавата, все едно да чакаш от умрял писмо. Спрели сме да чакаме, догодина ще го заложим в бюджета.

В същото време Борисов обвърза състоянието на Цариградско с управлението на премиера: Искам да ме заведете на една отсечка на Станишев с експерти и ако е по-равна от Цариградско, ще си говорим.

Кметът посочи най-важните ремонти в София - булевардите „Раковски” и „Сливница”, „8-ми декември”, „Данаил Николаев”.

На традиционно задавания въпрос не може ли уличните ремонти да са нощем Борисов отговори, че фрезите се чуват много и хората няма да могат да си почиват.

Кметът поднесе извинение към столичните шофьори заради затварянето за близо месец на кръстовището на Околовръстния път със „Симеоновско шосе", но по думите му това бил единственият начин за бърз строеж на естакада. Борисов допълни още, че в петък започва изграждането на две велоалеи в града.