Борислав Великов: Не се чувствам виновен за внесените в съда жалби
Борислав Великов: Не се чувствам виновен за внесените в съда жалби / netinfo

Депутатът от НДСВ Борислав Великов заяви, че не се чувства виновен и отговорен за внесените в съда жалби срещу регистрацията на решенията на последния конгрес на НДСВ. Въпреки това Великов каза, че ще разговаря с хората, внесли жалбите, за каквото призова снощи лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Великов заедно с Борислав Ралчев и Пламен Панайотов снощи беше поименно посочен от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, който е призовал тримата депутати да оттеглят жалбите на своите хора срещу регистрацията на новото ръководство на НДСВ в съда. Сакскобургготски е заявил, че в противен случай ще поиска оставките на тримата депутати и от НДСВ и от парламента.

След като това е апел на лидера, ще говорим с хората, но не мога да гарантирам за резултата, коментира в парламента Борислав Великов. Той беше категоричен, че не е морално отговорен и не стои зад внесените в съда жалби. Думите на лидера приемал като апел, а не като ултиматум. Ако това е цената за консолидирането на НДСВ, готов съм да говоря с тези хора, каза още Великов.

Той не отговори дали би подал оставка ако лицата, внесли жалбите срещу конгреса в съда, не ги изтеглят, защото не знаел доколко действията на едни лица трябвало да има последствия за трети.