Борислав Попов
Борислав Попов / БГНЕС
Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) даде извънредна пресконференция, на която коментира твърденията за работата на футболната централа, направени в медийни публикации.

Докато екипи на МВР извършваха следствени действия в сградата на БФС в квартал „Бояна“, от там коментираха трите основни теми, засегнати в публикациите.

МВР влезе на акция в БФС (СНИМКИ)

Първата бе свързана с футболните екипи. „По тази програма сключваме договор с министерството. Получаваме брутната сума. Въз основа на този договор провеждаме съответните процедури, избираме доставчици на екипи и топки, провеждаме и съответните турнири. Това е една от най-хубавите дейности, която прави БФС“, отбеляза изпълнителният директор Борислав Попов.

Атанас Фурнаджиев отговори на нападките, разследването срещу него - скалъпено

Той припомни, че футболният съюз не е длъжен да провежда процедура по Закона за обществените поръчки, защото е сдружение. „Ние търсим най-добрата цена, но със съответното качество“, посочи той и потвърди, че всички договори са отчетени в Министерството на младежта и спорта.

„Децата трябва да получат най-добрите терени, най-добрата храна и най-добрите лекари. Във всички договори, които са сключени, имат тези изисквания. Пазарът диктува своите цени и ние се съобразяваме с тях“, допълни той по отношение на програмата за обучение на деца.

Йордан Лечков поиска да поеме БФС

Трета тема е свързана с игрищата на Черноморец. „Всеки договор си има име и съдържание. Договорът е за отдаване под наем на три тренировъчни терена. Те бяха дадени за тренировки на 16 отбора, участващи на Европейското. Тези отбори заслужават най-доброто“, каза още Борислав Попов.