Борис Велчев: Не знам да има дела срещу Христо Лачев
Борис Велчев: Не знам да има дела срещу Христо Лачев / netinfo

Познавам делото по същество в онази степен, в която ми се докладва, разбира се, не всички детайли, но така или иначе доста конкретно. Бих могъл да коментирам него и да кажа, че аз нямам сериозни основания да подозирам какъвто и да било провал. А това, че в отделни негови аспекти това дело е било водено недобре, мога да гарантирам. Това каза главният прокурор Борис Велчев в предаването „Седмицата” на Дарик радио за делото за „Топлофикация – София”. Главният прокурор допълни:

Наблюдаващият прокурор многократно е забелязвал изоставането в разследването в една определена посока, аз съм го забелязвал, аз съм си позволявал да напомням на господин Джамбазов, той на свой ред на разследващите органи и всъщност това може би е едно от малкото дела, не знам дали съм го казвал друг път публично, по които съм си позволявал като главен прокурор да напиша няколко страници с указания, не като постановление, а просто един списък от въпроси, които сметнах за необходимо да поставя на господин Джамбазов да даде на разследващите органи, за да бъдат обяснени. Стори ми се необяснимо, че на този етап тези въпроси не са намерили своя отговор.

Не мога да кажа със сигурност, но нямам, поне не зная да има дела срещу директора на „Булгартабак” Христо Лачев в момента на производство в прокуратурата. Казвам това с висока степен на неопределеност, тъй като е възможно да има и такива дела в някоя от многобройните прокуратури в страната. Но аз поне не съм информиран, каза главният прокурор.

Цялото интервю с главния прокурор можете да чуете в звуковия файл или да прочетете тук