Борис Велчев е доволен от съдебния изход на делото САПАРД
Борис Велчев е доволен от съдебния изход на делото САПАРД / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Борис Велчев е доволен от съдебния изход на делото САПАРД
30722
Борис Велчев е доволен от съдебния изход на делото САПАРД
  • Борис Велчев е доволен от съдебния изход на делото САПАРД

Съдът свърши брилянтно работата по делото САПАРД, каза главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет. Според него постановената вчера присъда от 12 години затвор за бизнесмена Марио Николов по това делото, е показала, че прокуратурата неправомерно е била обвинявана за поръчкови действия

Главният прокурор коментира, че съдът просто „не можеше да приключи работа по-бързо работата по това дело заради необходимостта да събере необходимия брой доказателства". „Съдът просто спази закона, а резултатът по делото САПАРД показа, че прокуратурата неправилно беше обвинявана, че действа поръчково", заяви още Велчев. Той добави и, че по това дело не е имало как Людмил Стойков да бъде обвинен, но той продължава да е обект на внимание на прокуратурата по другото дело на САПАРД и там оправдателната му присъда ще бъде протестирана.

Прокурорите обаче с основание са били изненадани от оправдателната присъда на бившия заместник министър на вътрешните работи Раиф Мустафа и с основание ще протестират и нея, коментира още главният прокурор.

Да се установи корупционно престъпление в съда е тежка работа, смята Велчев. Това според него е продукт на законодателната уредба за корупционни престъпления и на неустановената съдебна практика.