Бонев се оплака, че Филчев го заплашва, той отрече
Бонев се оплака, че Филчев го заплашва, той отрече / снимка: БГНЕС, архив

Бившият вътрешен министър в правителството на ОДС Богомил Бонев се оплака във Фейсбук страницата си, че е заплашен от бившия главен прокурор Никола Филчев.

Бонев публикува и запис от гласова поща със „заплахата". В съобщението гласът прилича на този на Филчев, той обаче отрече да се е чувал с Бонев.

"На един мой стар телефон, който сега се ползва от тийнейджър, по погрешка се получи страховита заплаха от бивш главен прокурор. Младежът го споделил със съучниците", пише Богомил Бонев в мрежата, а под поста си е публикувал записа с телефонното съобщение, "украсено" със снимки и публикувано в YouTube, предава БГНЕС.

В монтираните снимки освен тези на Никола Филчев се сменят още образите на Едвин Сугарев, Иван Костов, Атанас Атанасов, Маргарита Михнева. Клипчето е монтирано и публикувано в световната мрежа за видеобмен от тийнейджъра, на чийто телефон е получена заплахата, става ясно от написаното.

В телефонната заплаха се чува следното: "Ало, Филчев е. Напоследък чувам някои изказвания, които не ми харесват. Ще ти дам един съвет - ако искаш да си жив и здрав и да живееш по-спокойно, не се ... с мене, защото знаеш какъв го вадя!".