Бойко Рашков да оглави бюрото за контрол на СРС-та, предлага левицата
Бойко Рашков да оглави бюрото за контрол на СРС-та, предлага левицата / cнимкa: БГНЕС / Бойко Рашков

Бойко Рашков да оглави Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства предлага левицата, а негов заместник да бъде Антон Станков, научи Дарик. За членове са предложени Мохидин Шабан и Нестор Несторов.

Надя Антонова да бъде избрана за член на надзорния съвет на Агенцията по приватизацията.

Сред идеите е член на Сметната палата да стане Лидия Руменова.

За членове на Комисията за регулиране на съобщенията управляващите партии предлагат да бъдат избрани Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов. За заместник-председатели на КЗК се предлагат Александър Александров от ЦИК, Реджеп Мустафа. За членове на комисията се предлагат Ненко Темелков, Диана Хитова, Евгений Иванов, Весела Антонова.

В 18.00 часа изтече срокът, в който партиите от тройната коалиция трябваше да внесат предложения с кандидатите си за редица вакантни постове и такива, чийто мандат изтича.

Очаква се Сотир Ушев да бъде предложен за управител на НОИ, а Весела Караиванова да остане подуправител на института. Ушев е директор на агенцията по заетостта.

Петър Чобанов пък ще оглави Комисията за финансов надзор. Сега той е изпълнителен директор на агенция за икономически анализи и прогнози. За негови заместници са предложени Нено Ненов, Ралица Агайн и Емил Атанасов, а за членове на комисията - Кирил Желев, Мариана Костадинова и Недим Генджев.

Сегашният председател на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов ще остане на поста си още един мандат.