Бойко Борисов: Някой много се е уплашил и иска да ми сложи едно леке
Бойко Борисов: Някой много се е уплашил и иска да ми сложи едно леке / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да се яви в анкетната комисия, която ще проверява случая с Христо Бисеров и среща на Борисов с Бисер Миланов, известен като Петното.

Първо трябва да се разбере през годините кой с кого се е виждал, посочи Борисов пред журналисти в отговор на въпрос.

Моят прочит е, че някой много се е уплашил, че може да разкаже как финансираха пуча срещу ГЕРБ, как всички тези хора ходеха да бъдат уж различна гледна точка, някой много се е уплашил, че могат да разкажат кой ги покани в Министерския съвет на среща с премиера Орешарски, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

"Някой се е уплашил за това и сега иска да ми сложи на мен едно леке - няма да стане", заяви Бойко Борисов. "Първо ще обясняват те, тогава мога аз да отговарям за някаква постъпка", допълни той.

Борисов коментира и темата за проверката на полетите на "Авиоотряд 28" и благодари на Сметната палата, защото и двата й доклада са били изключително коректни, точни и формулирани правилно. Всички полети на тези въздухоплавателни средства са платени надлежно, с фактури и няма никаква щета, а точно обратното - дошли са приходи в държавата, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Според него тези въздухоплавателни средства, купени от Сергей Станишев, са правителствени само на книга, а всъщност са пътнически нискотарифни самолети и вертолети.