Бойко Борисов: Не съм паникьосaн, притеснен съм
Бойко Борисов: Не съм паникьосaн, притеснен съм / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Бойко Борисов: Не съм паникьосaн, притеснен съм
27176
Бойко Борисов: Не съм паникьосaн, притеснен съм
  • Бойко Борисов: Не съм паникьосaн, притеснен съм

Премиерът Бойко Борисов каза, че се колебае дали да се срещне с полицаите на протеста им утре. Правителството трябва да избере дали приоритетно да финансира социално слабите, майките и пенсионерите или държавните служители и администрацията, коментира Борисов, след като получи голямата награда на фондацията за инвитро „Искам бебе" и заяви, че в сметките му са приведени 10 млн.лв. и при необходимост ще бъдат дадени още средства, за фонд „Трансплантации" пък са заделени 5 млн. лв..

Премиерът обясни, че няма как кризата да не се отрази върху различни сфери от обществото и добави: „Правим всичко възможно този период на ощетяване да е по-малък, за да можем да извадим държавата от кризата".

Според Борисов полицейските синдикати ще приемат всяко разумно предложение, което правителството им предостави.

По-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че ще посети полицейския протест в София утре.

„Няма да допуснем в системата на правоохранителната област да има намаляване на заплатите. Каквито мерки да бъдат предприети, ще има необходимия компенсационен механизъм, който да компенсира тази разлика", категоричен бе министър Цветанов.

В отговор на въпрос очаква ли вълна от рапорти за напускане, вътрешният министър обясни, че е спокоен, но дори и да има напуснали или пенсионирани служители, те няма да са повече от 1% от работещите в МВР. Цветанов определи като открита провокация изявления на полицейски синдикалисти, че на протеста може да се случи нещо, защото полицаите ще са въоръжени.

Премиерът Борисов коментира още и твърденията на Георги Кадиев от БСП, че правителството е в паника.

„Те трябва да си заровят главата от срам от това, което са причинили на държавата. Паникьосaн не съм, притеснен съм от това, че можеш да направиш НЕК задлъжняла с 1,2 млрд. лв. и сега държавата да трябва да плаща тези заеми. Откъде?! За съжаление от тези погубени милиарди само от „Белене" и „Цанков камък" единственото възмездие е удовлетворението на хората да видят виновниците в затвора.