Бойко Борисов: И през ум не ми минава да правя коалиция
Бойко Борисов: И през ум не ми минава да правя коалиция / снимка: DarikNews.bg, Стара Загора
Бойко Борисов: И през ум не ми минава да правя коалиция
73532
Бойко Борисов: И през ум не ми минава да правя коалиция
  • Бойко Борисов: И през ум не ми минава да правя коалиция

По време на разразилата се банкова криза аз и моите експерти оказахме пълна подкрепа за банковия сектор. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Стара Загора появилата се информация, че е даден на прокурор заради изказвания за банковия банкрут:

„Аз и всичките ми експерти спасихме сектора. Ако това е вярно, че има сигнал срещу мен, се надявам банковата система и от асоциацията на банките да излязат и да кажат дали в тази тежка седмица не са срещнали нашата 100-процентова помощ. Призовавам даже и главния прокурор да каже как се борех да спасим банковата система, за да не настане срив в нея. Дали сме подклаждали ситуацията? Точно обратното - молихме им се да се умирят, да не се бият помежду си".

Борисов не отрече, че за стабилната банкова система днес заслуга имат и предходни правителства - на СДС и правителството на Иван Костов.

По повод бъдещо коалиционно управление за пореден път лидерът на ГЕРБ отрече партията му да влиза в подобни схеми. „До този момент ние винаги сме участвали сами и сме управлявали сами. Нито за момент не ми минава през ума да правя коалиция. В Германия левицата призна победата на десницата и близо три месеца им отне да напишат споразумение в името на стабилността на страната и Европа. Ако у нас имаме такава политическа култура и класа, всичко това е възможно, но в този момент е пълна спекулация".

Няма нито един сектор, който да се развива по време на управлението на това правителство, има само тотален разпад, посочи още Борисов. По думите му през изминалата година кабинетът „Орешарски" е слагал умишлено капани. „Тези хора трябва да признаят, че доведоха до фалит всяка система. Аз не мога да лъжа хората и затова им казвам: много е тежко положението, но ще поканим експерти, взехме си поуки и мисля, че можем да стабилизирам страната. Хората го усещат".

В Стара Загора Бойко Борисов присъства на водосвет на новостроящи се храм „Св. Игнатий Старозагорски". За новата църква ГЕРБ направи второ дарение за над 70 хил. лева. През лятото на миналата година по предложение на старозагорските народни представители от партията бяха дарени 50 хил. лева за строежа на църквата в старозагорския квартал „Самара".

Други новини от Стара Загора