Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше на разпит в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), това потвърди в кулоарите на парламента първо вътрешният министър Бойко Рашков.

"Този човек най-накрая трябва да бъде разпитан, за да каже има или няма европачки в нощното му шкафче, имало ли е, или не златни кюлчета там",
коментира Рашков.

Бойко Рашков
БГНЕС

Бойко Рашков снимки пари
БГНЕС

По думите на Рашков, Борисов трябва да се яви и да каже "коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, поставила е тези пачки с евро, кюлчетата със злато, в неговото чекмедже, заснела ги е и си е заминала, и по такъв начин е изпълнила целта той да бъде злепоставен".

"Бившият министър-председател да бъде така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно, какво е направила тя, кога, или не го е направила", каза министър Рашков. На разпит в ГДНП, по думите му, е била и пиарът на Борисов Севделина Арнаудова.

Изказването на Бойко Рашков предизвика реакция в кулоарите на НС от страна на депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков. "Много поздрави на Васил Божков, Вие много скоро ще бъдете извън играта, бъдете сигурен", включи се Биков след журналистическите въпроси към Рашков. Министърът му отговори, че те са извън играта.

Няколко минути по-късно от профила на Борисов във фейсбук беше показано на живо как той излиза от полицията.



На въпрос от медиите за какво точно е бил разпитът, Борисов бе лаконичен

"За това как съм успял да държа доходите на българите толкова високи, как съм успял да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал толкова години да държа тока на българите толкова нисък, как съм успял да вкарам България в Европейския банков съюз, как сме се справили най-добре в Европа с миграцията”.

Бойка Борисов на разпит в полицията
БТА

Бойка Борисов на разпит в полицията
БТА

"Никога не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да е било. Извикаха ме по телефона на разпит", посочи още той и допълни, преди да се качи в колата: "Докато падна, така ще бъде".

Бойка Борисов на разпит в полицията
БТА

Бойка Борисов на разпит в полицията
БТА