Като опит да бъде шантажиран и дискредитиран окачестви Бойко Борисов данните от доклада "Барселонагейт", които са получени у нас.

"Едно време са казали като няма хляб дайте им зрелища. Сега притоплят скандал, с който искат да ме свържат. Нито съм имал къща в Барселона, нито имоти. Живея в Банкя, където съм се родил и където влачиха ковчези и там си живея сега", добави лидерът на ГЕРБ.

"Гледах преди малко премиера Петков, който коментира въпросния доклад или каквото и да е там това нещо, което не ясно как само определени медии са получили. Слушах го внимателно и единственото, което ме свързва по думите му е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания - от парада в Аликанте, където пред 50 хиляди полицаи ми връчиха Червения кръст на испанската полиция за работата между службите на двете страни. След това главния им секретар ми връчи Жезъла на испанската полиция. Много снимки имам там. Срещал съм се с премиерите Сапатеро, Мариано Рахой, с Педро Санчес", припомни  бившият премиер.

Кирил Петков: В „Барселонагейт“ има снимка, свързана с Бойко Борисов

Според Борисов причината в документите по "Барселонагейт" да има негова снимка е защото са изпратени данните, които имат в Испания по слухове и медийни публикации. "Знаете за сигналите, които се носиха, за публикациите в "Ел Периодико". Затова са изпратили справка за слуховете", допълни той.

Бойко Борисов свързва атаката срещу него с "нелицеприятните неща, които е изговорил за правителството през последните дни". "Наистина говорих много, защото засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източвани милиони. Скриха фирмите, зад които стоят съветници, зам.-министри", допълни лидерът на ГЕРБ.




Той призова Кирил Петков да покаже доклада. "Да го разсекретяват, да го разследват или да се извиняват", допълни бившият министър-председател.

Лидерът на опозицията критикува правителството заради цените на тока и липсата на компенсации за хората и бизнеса. По думите му България остава първа по смъртност от COVID-19 в света, затова недоумява за какво справяне говорят управляващите.