Боби откраднал фаталното BMW, докато баща му спял
Боби откраднал фаталното BMW, докато баща му спял / снимка: БГНЕС, архив

Боби от Елин Пелин откраднал колата, в която загинаха той и четирима негови приятели, от баща си, докато той си мислел, че спи. 21-годишният младеж изчакал близките си да легнат и без да разберат, взел ключовете и изкарал мощния автомобил. След това отишъл на стадиона в града, където били неговите приятели, за да се похвали, пише в. „Монитор”. Час по-късно става тежкият инцидент.

Това разказаха близки на семейството, които вчера присъстваха на погребението на петимата младежи. „Сутринта след инцидента полицията се е обадила на бащата на Боби и го е питала къде е синът му. Той им отговорил, че спи. Полицаят обаче го накарал да провери дали е в стаята си и къде е беемвето”, разказаха още роднини на почерненото семейство Йоневи пред изданието.

Оказало се обаче, че нито Боби е в стаята си, нито колата е в гаража. Тогава станало ясно, че петте тела в смачкания автомобил на пътя за гара Елин Пелин са на Борислав и приятелите му.

С какво заслужихме тази съдба? - не спираше да ридае бабата на Вили. Във вечерта на трагедията 16-годишното момиче излъгало майка си, че ще спи при възрастната жена. Вместо това отишла на стадиона, откъдето с колата я взел и Боби.

Младежите вчера бяха погребани в родния им град. Боби, Мирослав, Стенли, Иван и 16-годишната Вили бяха погребани един до друг. „Днес Елин Пелин е България. Това е най-голямата трагедия, която ни се е случвала някога”, каза един от свещениците, които водеха процесията.

Тежкият инцидент стана на 16 юли. Сигналът за инцидента бе подаден рано сутринта от шофьор на преминаваща кола, който видял смазаното БМВ.