Бобева: Ще работим докато се избере друго правителство
Бобева: Ще работим докато се избере друго правителство / снимка: БГНЕС

Мминистър-председателят Пламен Орешарски ще разкаже всичко за "Южен поток" в Народното събрание в петък и най-накрая ще стане ясно за всички. Това каза вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева след заседанието на МС, предаде БГНЕС.

"Всяко правителство трябва да работи, така като че ли това заседание му е последно - да мисли разумно, да прави нормалните решения. От първия си ден знаем, че трябва да работим достатъчно ефективно, независимо от това колко време ще останем", посочи Бобева.

Тя подчерта, че правителството ще работи, докато се избере друго. "Ние сме изцяло във функциите си, така че готвим точки за заседанието следващата седмица", заяви Бобева и допълни, че една от точките е за Закона за държавното участие, както и мерките по намаляването на административна тежест.

Бобева бе категорична, че въпросът за оставките на кабинета е политически и трябва да бъде решен между политиците.

След като бе запитана за какво съжалява, че не е успяла да свърши, Бобева обясни, че това са държавните предприятия, които според нея са основният източник на проблеми в икономиката. Въпреки това, вицепремиерът подчерта, че икономиката се развива нормално и има растеж, но износът е спаднал малко. Според нея това се дължи на "фиктивния износ и сингапурски, и други интересни и фиктивни износи".

"На никого не му се иска да се върне онова време, когато не се връщаше ДДС-то навреме, когато фирмите по договори бяха принуждавани да се съгласяват не за пълната сума, а за по-малко. Няма по-голям враг за икономиката от политическата нестабилност", подчерта Бобева.

Вицепремиерът обясни, че след оставка на правителството, ще се върне в БАН, където е доцент в Икономическия институт. Освен това тя преподава и в два университета. Бобева потвърди, че министрите не са обсъждали оставки, а са работили по дневния ред.