БМВ се приземи върху дърво в Казанлъшко заради поледицата
БМВ се приземи върху дърво в Казанлъшко заради поледицата / снимка: БГНЕС

Автомобил БМВ се приземи върху дърво по пътя за село Енина. Водачът е напуснал мястото на произшествието, издирва се от полицията в Казанлък, която тепърва ще изяснява причината за инцидента.

През изминалото денонощие на територията на страната за станали 19 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са четирима души, 18 са ранени, като двама от тях са с опасност за живота.

За района на София 150 са леките и пет тежки произшествия с петима ранени. От началото на месеца на територията на страната са станали 276 катастрофи, 23 души са загинали, 307 са ранени, а 17 са с опасност за живота. От началото на годината в страната са станали 6489 катастрофи, 569 души са загинали, 7731 души са ранените.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

По пътищата в област Велико Търново има заледени участъци и водачите трябва да бъдат изключително внимателни, информираха от Областно пътно управление. Валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса обледяват настилките и машините не успяват да почистят. Закъсали автомобили има на много места, включително и на главен път София-Варна в района над Стражица. Най-тежко е положението по второстепенните и третостепенните пътища.

В Прохода на Републиката е съсредоточена много техника и за сега няма задръствания.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.