БЛС и НЗОК още преговарят за рамковия договор
БЛС и НЗОК още преговарят за рамковия договор / netinfo

Политическа спекулация нарече здравният министър Радослав Гайдарски твърденията, че ако не бъде приет Национален рамков договор за следващата година, в здравеопазването ще настъпят проблеми. Според него Българският лекарски съюз прави опити да саботира договарянето. Междувременно преговорите между Здравната каса и Българския лекарски съюз продължиха.

Реалистично е до 22 декември Националният рамков договор да бъде подписан, каза председателят на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса доктор Емил Райнов.

Правим всичко необходимо да се разпишат параметри, които да удовлетворят пациентите, коментира от своя страна председателят на Българския лекарски съюз Андрей Кехайов, който допълни, че лекарският съюз няма да поема отговорност за забавянето на преговорите.

Междувременно преговорите продължиха днес по един от най-спорните въпроси – цените и обемите на клиничните пътеки.

17 милиона лева от икономии, направени от Министерство на здравеопазването, ще бъдат прехвърлени към бюджета за следващата година за ремонти и закупуване на нова апаратура, каза министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски малко по-рано като успокоение на твърденията, че през 2007 година със средства, определени за дейност, ще се покриват разходи за немедицински дейности.