Близо 300 били престъпните босове в България
Близо 300 били престъпните босове в България / снимка: Sofia Photo Agency
Близо 300 били лидерите на престъпните групи у нас
25170
Близо 300 били лидерите на престъпните групи у нас
  • Близо 300 били лидерите на престъпните групи у нас

Около 250 - 300 души са лидерите на престъпните организации у нас за последните години, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след национално съвещание на МВР.

Според главния прокурор Борис Велчев има възможност разследването срещу престъпни групи в отделни градове в страната да бъде изнесено в съседни области, за да има по добро противодействие. Той обеща в следващите месеци престъпността у нас да бъде респектирана сериозно. "За съжаление сме принудени да разчитаме на показанията на хора от същите криминални кръгове. В следващите месеци ще направим такава организация, че престъпните босове, които тероризират обществото на местно и национално ниво, постепенно да бъдат ограничени в своето влияние и да бъдат изправени пред съда", коментира главният прокурор.

Министър Цветанов съобщи, че в страната има хора, които са известни на обществото като криминално проявени, но от години никой не е работил по техните случаи. Цветанов уточни, че занапред всеки месец прокурорите и областните директори на МВР ще се отчитат за свършеното спрямо организираните престъпни групи. Цветан Цветанов допълни, че няма да бъдат подминати и корумпираните полицаи в системата на МВР, като с тях ще се занимава вътрешна сигурност.

Близо 300 били престъпните босове в България
netinfo

Премиерът Бойко Борисов, който също присъства на съвещанието, беше категоричен, че ръководството на МВР ще е безкомпромисно към полицаи, които не искат да се справят с престъпността по места. Борисов съобщи, че във вторник му предстои среща с членовете на Висшия съдебен съвет, с които ще бъде обсъдена темата с организираната престъпност в страната.