/ БГНЕС
Близки на загинали при катастрофи протестираха пред Съдебната палата в София. Това бе поредният техен протест.

"Резултат няма никакъв, обещания много, де факто нищо". Това каза Петя Иванова, родител на загинал при катастрофа, по повод скорошната среща между близки на загинали и премиера Николай Денков.

"Продължаваме да настояваме за бързи експертизи, делата да не се бавят с години", каза Иванова. Според нея има безнаказаност. "Продължават да се качват пияни и дрогирани, защото знаят, че нищо няма да им се случи", коментира тя.

"Обществото е апатично към всичко. Въпрос на време е да се местим от пешеходна пътека на пешеходна пътека. Никой не е застрахован. Самото общество трябва да излезе. Повечето знаят, че се качват пияни, качват се дрогирани, но обръщат глава на другата страна и се правят, че не виждат", каза още Петя Иванова.

Близки на загиналите се срещнаха с изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и искат среща с лидерите на политическите формации в парламента.

Поредна среща, обещаха ни съдействие по нашите казуси, каза Петя Иванова, родител на загинал при катастрофа, и добави, че формациите в Народното събрание отказват да се срещнат с тях. Според нея има нужда от промени в законодателството и по-строги наказания.

Според Ясен Бозуков, ако хората, които шофират под въздействието на алкохол или наркотици, както и тези, които карат с превишена скорост, знаят, че ще има строги наказания, може би ще се спрат. "Обещаха ни да ни съдействат. Можеше и да не се стига дотук, ако прокуратурата и полицията имаха по-добра комуникация. От споровете между прокуратурата и МВР печелят обвиняемите", коментира Бозуков.
Николай Трифонов, БТА