Погребение на Кристиан Таков
Погребение на Кристиан Таков / БГНЕС
Погребение на Кристиан Таков
94260
Погребение на Кристиан Таков
  • Погребение на Кристиан Таков
Стотици хора - роднини, близки, приятели и познати изпратиха доцент Кристиан Таков. Те си взеха последно сбогом в столичния храм „Св. Седмочисленици”. Преподавателят по гражданско, семейно и търговско право в Софийския университет почина на 51 години. През последните години той не спря да подкрепя искането за пълноценна съдебна реформа.

Почина доц. Кристиан Таков
 
Татяна Дончева и Екатерина Михайлова бяха сред дошлите да си вземат последно сбогом с Кристиан Таков.
 
"В днешните времена, когато никой не вярва в нищо, никой не вярва в никакви идеи и на никого и всеки търси в другия далаверата, да си спомняме за този човек, който умирайки от рак и не показвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше", каза Дончева.

Екатерина Михайлова
БГНЕС

"Той показа, че можеш да си юрист с гражданска позиция и да си достоен човек. Това е огромен принос", каза от своя страна Екатерина Михайлова.

Росен Плевнелиев на погребението на Кристиан Таков
БГНЕС

Юристът беше съветник на президента Росен Плевнелиев.
 
"Той беше човек, който вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора, а то беше, че за доброто трябва да се борим всеки ден. Доброто трябва да се отстоява от всеки един от нас и за доброто си заслужава да се борим. Борете се! И на мен ми се ще много млади българи да се запалят от неговия пример", каза за него Плевнелиев.
 
Кристиан Таков беше и един от учредителите на партия "Да, България". Христо Иванов също си взе последно сбогом:

Христо Иванов на погребението на Кристиан Таков
БГНЕС

"Аз загубих приятел и всички загубихме един човек, който даваше пример за това как се отстоява справедливостта в България. Човек, който се бореше за душите на хората. Той воюваше срещу слабостите и действията, но никога не воюваше срещу хората и в неговата решимост да се противопостави и да не мълчи имаше същевременно смирение и самоирония. Това са уроци, които ние тепърва трябва да учим. В този смисъл ние сме тук колкото да го изпратим, толкова и да си отговорим на въпроса как продължаваме и как всеки един от нас да бъде повече Кристиан".

Погребение на Кристиан Таков
БГНЕС

А приживе Кристиан Таков оставяше следи с думите си...
 
"Някой със сигурност ще поиска да знае аз ляв, десен, по средата, либерал или какъв съм? Ще отговаря - за сложните въпроси няма прости отговори. По отношение на семейните ценности аз съм консерва. По отношение на личните свободи аз съм либертарианец. По отношение на културата аз съм левичар. А по отношение на морала съм екстремист".

В памет на Кристиан Таков
БГНЕС