Българска делегация, изпратена до Божи гроб в Йерусалим, пътува обратно към страната ни с Благодатния огън. Тя е водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Очаква се те да пристигнат около 19:00 часа на правителствения терминал на летище София, където по традиция се посрещат от духовници от епархиите в страната, които вземат от огъня за вечерното празнично богослужение.

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Йерусалим 
 

подарък икона митрополит
БГНЕС

От името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, митрополит Киприан е подарил икона на Иисус Христос на Йерусалимския патриарх Теофилос III и на Адиб Джауад Джудех Ал Хюсейни - пазител на ключовете на църквата "Възкресение Христово" и притежател на печата на Божи гроб в Йерусалим

В делегацията са включени извънредният и пълномощен посланик на България в Израел Румяна Бъчварова, началникът на отдел „Протокол“ на Св. Синод на БПЦ-БП Емил Велинов, епархийският съветник на Старозагорска митрополия Диян Димитров, началникът на кабинета на митрополит Киприан отец Димитър Димитров, отец Бранимир Георгиев, дякон д-р Деян Коруноски и протодякон Димитър Куманов.
БГНЕС