Бизнесът със застраховки е работната версия на полицията за убийството на Лазов
Бизнесът със застраховки е работната версия на полицията за убийството на Лазов / Sofia Photo Agency

Бизнесът със застраховки е версията, по която работи полицията във връзка с вчерашното убийство на Васил Лазов. Той беше убит с два куршума в главата пред дома си в столичния квартал „Княжево".

Преди него миналата седмица в София показно беше застрелян хазартният бос Йордан Динов от Благоевград, а в края на март и криминално проявения Кирил Кирилов - Шкафа. По този повод директорът на столичната дирекция на полицията старши комисар Валери Йорданов каза пред БНТ, че ескалация на престъпността в столицата няма, но убийствата нагнетяват общественото мнение.

По думите му от началото на годината има с над 1000 по-малко извършени престъпления на територията на София в сравнение със същия период на 2011 г.

За убийството на Йордан Динов директорът на СДВР каза, че още не са разбрали защо сумата от 32 000 лева, която е носил убитият, е била у него. По случая е разпитан Костадин Паскалев, който е потвърдил за уговорена среща с убития. Тъй като срещата не се е състояла, Паскалев не е имал представа за какво точно е искал Динов да се консултира с него.

Според Валери Йорданов изстрелите срещу Кирил Кирилов - Шкафа са били с цел сплашване. Кирилов беше ранен в краката, а един от куршумите разкъса аортата. „Колко точен трябва да е някой, за да уцели точно аортата на човек", изрази учудване шефът на СДВР.

Убийствата посред бял ден ме тревожат. Такива престъпления имат широк отзвук, а и говорят за взаимоотношения между хората, призна Йорданов.