Бизнесдама от Разград ще връща пари за недовършена царска чешмичка
Бизнесдама от Разград ще връща пари за недовършена царска чешмичка / netinfo

Разградски районен съд излезе с решение по първото дело, заведено от местната областна управа за нарушения при усвояването на средства от малките демонстрационни проекти, финансирани от правителството Сакскобургготски.

Решението по гражданския иск е ЕТ”Диана – Диана Григорова” солидарно с фирмата, извършила инвеститорския контрол „Агроводинвест” да възстанови на областна управа 4550,83 лв. Преди 2 години Григорова спечелила проект за възстановяване на естествен водоизточник в село Гецово, проверка обаче установила, че в реконструкцията не са вложени всичките 6470 лв., предвидени по програмата. Затова областният управител Наско Анастасов завел гражданско дело за разликата от неусвоените по предназначение средства.

Още 4 подобни процеса чакат решение, един е отново срещу Григорова за друг обект, уточни зам.-областният управител Милена Цанева.

За 16 проекта установиха първоначално нарушения експертите от областна управа, по част от тях бяха образувани и наказателни производства, няма данни да са приключили.