/ БГНЕС
Живков искаше по-лека мярка за неотклонение
Бившият зам.-министър по околната среда и водите Красимир Живков остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд.

Бившият зам.-екоминистър Живков иска да излезе от ареста

Живков искаше по-лека мярка за неотклонение.
Бившият заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май. Арестувани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови.

Атанас Бобоков остава окончателно в ареста

Единият от тях - Атанас, и в момента е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.
БГНЕС