Бивш шеф на „Газтрейд” поръчител на стрелба във Варна?
Бивш шеф на „Газтрейд” поръчител на стрелба във Варна? / netinfo
Във Варна неизвестен стреля по регионалния мениджър на "Газтрейд" Пламен Стоянов, който остана невредим. Инцидентът се е разиграл снощи около 22:30 в квартал „Левски” пред входа на кооперацията, където живее бившето ченге. Пред Дарик той предположи, че зад покушението стои бившият управител на "Газтрейд" Юлиян Стоянов.

Пред Дарик потърпевшият разказа, че досега не е имал конфликти с никого, освен с бившия управител на "Газтрейд" Юлиян Стоянов, който в момента е под домашен арест в очакване срещу него да бъде повдигнато обвинение за източване на акционерното дружество.

Варненската полиция не работи по версията на похитения, установи проверка на Дарик, а Юлиян Стоянов не бе открит за коментар. Похитеният има богато криминално минало, срещу него има заведени дела за измами и за незаконно притежаване на пистолет и ловни пушки. През 1999 г. е напуснал системата на МВР след множество наказания и порицания за нерегламентирани контакти с наркопласьори и автокрадци.

Вчера преди инцидента униформените са иззели от него оръжие, тъй като разрешителните за използването му не били подновени. Работи се и по версията, че бившето ченге само е инсценирало престрелката. Полицията продължава разследването на инцидента.

Други новини от Варна