Бивш полицай застреля свой приятел след запой
Бивш полицай застреля свой приятел след запой / снимка: БГНЕС
23-годишният Тодор Стоев беше застрелян в бистро „Бохеми“ в центъра на Бургас рано тази сутрин. Полицията е задържала е убиеца. Това е Евгени Ганев на 49 години, бивш служител на МВР, сектор "Икономическа полиция".

Инцидентът е станал към 6.10 часа тази сутрин. 23-годишният Стоев и 49-годишният Ганев седнали на една от външните маси на бистро „Бохеми” да си допият след посещение на нощно заведение. След минути избухнал скандал между двамата. Ганев извадил законно притежаван пистолет и прострелял, почти от упор, в челото Тодор Стоев.

Пристигналите полицаи от намиращото се на около 100 метра Първо РПУ само констатирали смъртта на младия мъж. Почти веднага е задържан и Евгени Ганев. Назначени са биологична експертиза, от ръцете на извършителя са взети натривки, разпитани са и свидетели.

Денонощни охранителни камери на офис на ОББ в Бургас са записали убийството тази сутрин и в момента се прави копие на записа, който ще бъде разгледан от полицаите. Офисът се намира на няколко метра от бистро „Бохеми”, където е станало убийството. Към момента продължават провеждането на процесуално-следствени действия от дознател към сектор „Криминална полиция” при ОДП - Бургас, включващи разпити на свидетели и очевидци на убийството тази сутрин.

До този момент според полицаи става дума за битово убийство в състояние на афект. Убиецът е имал рожден ден, който празнувал със своя приятел.

Други новини от Бургас