Социалният министър Бисер Петков
Социалният министър Бисер Петков / БГНЕС, архив
Социалното министерство ще предложи спешни промени в закона за интеграция на хората с увреждания, с които редът и условията за отпускане на интеграционните добавки да бъдат вкарани в закона, вместо в правилника за прилагането му. Това съобщи ресорният министър Бисер Петков във връзка с решението на Върховния административен съд, че добавките за транспорт и комуникационни услуги са незаконни, защото са с еднакъв размер за всички получатели.

Внасят в петък коригирания законопроект за хората с увреждания
 
Промените ще бъдат представени утре пред депутатите от социалната комисия в парламента, а целта е да се намери бърза писта за решаване на проблема, така че да не се допусне спиране на изплащането на добавките, обясни министър Петков. Той припомни, че над 500 000 лица с увреждания у нас получават такива добавки, а държавата отделя по 152 милиона лева годишно за изплащането им.

Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лева, подаде оставка
 
Във връзка с командировката на бившия заместник-министър Росица Димитрова, която подаде оставка заради напрежението около разходите за пътуването, министър Петков съобщи, че е разпоредил промяна във вътрешните правила на министерството, според която всички служители са задължени да използват икономична класа при самолетен полет, независимо от ранга си.