/ iStock/Getty Images
Концесионерът на ски зона Банско - „Юлен“, Община Банско, Алианс за популяризиране и развитие на туризма в Банско и хотелиери решиха да осигурят безплатен уикенд на всички медици в България, които работят на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Пакетът за почивка е за следващия зимен сезон и включва настаняване в хотели, храна, карта за ски зоната, ползване на ски учител и ски екипировка.

Инициативата е нашата благодарност за ангажираността и смелостта на нашите приятели – лекари, медицински сестри, спешната помощ и доброволците. Горди сме да дадем своя принос и признателност на медиците, които работят повече от две месеца без почивка. Затова ги приветстваме като наши специални гости с „Добре дошли в Банско!“, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зона Банско - „Юлен“.

БГНЕС

Дарението е част от нашия принос към обществото и по-конкретно към здравната система на страната в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19, допълни той.

Банско е единственият град в България, който беше блокиран и поставен под 14-дневна карантина заради коронавируса. Курортът обаче е първият, който реши да се отблагодари на медиците в страната.

Банско е ски курорт номер 1 в България, обявен за седма поредна година от World Ski Awards. Международната федерация по ски (FIS) избра курорта да бъде домакин за пореден път на Световната купа при мъжете (Супер Г и гигантски слалом) на 27 и 28 февруари 2021 г. За първи път в Банско ще се проведе и Световното първенство по ски за младежи и девойки до 21 г. в периода от 1 до 10 март 2021 г. Поредните световни състезания, награди и признания нареждат курорта в семейството на най-големите световни ски центрове.
БГНЕС