Без шествия на агитките преди Левски - ЦСКА

Полицаи ще дебнат за футболни фенове със забрана за посещения на мачове

/ БГНЕС, архив
Полицаи ще дебнат за футболни фенове със забрана за посещения на мачове
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща между отборите на „Левски” и ЦСКА.

Извънредни мерки за сигурност преди дербито „Левски“ - ЦСКА в София

Дербито ще се състои в неделя от 13.00 ч. на Националния стадион ”Васил Левски”. Срещата е определена като рискова и съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия в деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса, а само онлайн. Привържениците на отбора домакин ПФК „Левски” ще бъдат настанени в сектори „А” и „Б”, а тези на ПФК „ЦСКА - София” - в сектори „В” и „Г”.

Четете повече за дербито на Gong.bg:

Любослав Пенев: Вечното дерби е мачът, който цяла България чака

Георги Дерменджиев: Искам да победим ЦСКА и да играем разумно

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Феновете ще бъдат допускани с документ за самоличност и билет за футболната среща. Малолетните ще влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона.

БГНЕС, архив

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и такива, носещи забранени предмети и вещи: оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, също парфюми и чадъри. Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Април 2018-а: Левски спря ЦСКА към титлата, кървав инцидент беляза дербито (ВИДЕО)

Ангажимент по охрана на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

БГНЕС, архив

За да бъде избегнато струпване, се приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в  11:00 ч.
Във връзка с провежданата спортна среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, уточняват от СДВР.

18 март 2018-а в Първа лига: ЦСКА победи Левски във вечното дерби

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, до 20:00 ч. при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски"; до 15:00 ч. на моста пред Национален стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски".

11 април 2018г.: Левски зарадва феновете си с 2:0 срещу ЦСКА за Купата (ВИДЕО)

От 12:00 ч. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".