/ IStock
От четвъртък колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика.

Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки.

Това гласи новата заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Това означава, че от следващия кръг мачовете от Първа и Втора лига в България ще се провеждат пред празни трибуни.

Новината е особено разочароваща за феновете на Лудогорец, които няма да могат да гледат на жива мача на своите любимци срещу английския Тотнъм от груповата фаза на Лига Европа на 5 ноември в Разград.

Тъй като заповедта на здравния министър е със срок до 12 ноември, ако тя не бъде удължена, няма да засегне двата оставащи домакински мача на ЦСКА от турнира - срещу Йънг Бойс на 26 ноември и срещу италианския гранд Рома на 10 декември.

От друга страна феновете на тениса ще могат да гледат на живо турнира София Оупън, който ще се проведе от 7 до 14 ноември в столицата и ще бъде с участието на доста от звездите от световния тур.