Без коли по Цар Освободител
Без коли по Цар Освободител / netinfo
В нощта на петък срещу събота затварят за движение в двете посоки бул. „Цар Освободител" в участъка от пл. „Независимост" до ул. „Раковски". Ограничението се налага заради провеждането на кръг от световната купа по сноуборд „Биг еър" на пл. „Княз Александър Първи" на 22 декември.

Сноуборд надпреварата започва в 11 ч в събота с квалификационни скокове от построената вече на пл. „Александър Първи" шанца с височина 30 метра. Финалите са вечерта след 19 ч. Забраната да движение по бул. „Цар Освободител" и в двете посоки важи до 12 ч на 23 декември по ул. „Аксаков" между улиците „Бенковски" и „Дякон Игнатий"; ул. „Дякон Игнатий" между ул. „Аксаков" и бул. „Цар Освободител"; ул. „Княз Ал. Батенберг" между ул. „Гурко" и пл. „Княз Ал. Батенберг"; ул. „Съборна" между ул иците „Княз Ал. Батенберг" и „Леге" и ул. „Леге" между ул. „Съборна" и бул. „Цар Освободител" .

Престоят и паркирането на пл. „Княз Александър Първи" и по бул. „Княз Александър Дондуков" между пл. „Независимост" и бул. „Васил Левски" са забранени от десетина дни до обяд на 1 януари, като освен сноуборда причина за това ограничение е и новогодишният концерт на пл. „Александър Първи".

Заради новогодишното тържество предстои забрана за престой и паркиране от 7 ч на 28 декември до 12 ч на 1 януари следващата година и по ул. „Княз Ал. Батенберг" между ул. „Московска" и пл. „Княз Александър Първи". Паркингите „синя зона" и „служебен абонамент" за времето и на изброените места се закриват.