/ Guliver/Getty Images
Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да защитава титлата си на турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018, който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" от 4 до 11 февруари.

Фенове "задушиха" Григор Димитров в Хасково (ВИДЕО/СНИМКИ)

Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА, в което се казва:

Гришо има проблем с рамото, чака решението на лекарите за София

Григор Димитров
БГНЕС

„Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това може да доведе до допълнителни рискове и усложнения. Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България.
Благодаря ви за подкрепата!", завършва своето изявление Григор Димитров.


Личният треньор на Григор - Дани Валверду, също изрази своето съжаление, че българинът няма да участва в турнира в София.

Григор Димитров с открит урок по тенис в Хасково
Дарик радио, Хасково

"За съжаление Григор не е напълно готов да вземе участие на турнир в София. Имаме дългосрочен план и такова решение е в интерес на всички. Ще работим усилено за още по-добра 2018 година. Благодаря на всички за подкрепата", заяви Дани Валверду в прессъобщение до БТА.

Турнирът DIEMA XTRA Sofia Open 2018 ще се проведе между 4 и 11 февруари в Арена Армеец.