/ Kubrat Pulev, Facebook
Организаторите на двубоя отказаха съдействие на родните медии
На мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Лондон няма да бъдат допуснати български журналисти, предава NOVA.

Кубрат Пулев със специална подкрепа от Андреа за мача му с Джошуа

Причината - организаторите на двубоя от „Мачрум Боксинг” отказват да акредитират български медии и да освободят журналистите от задължителната 14-дневна карантина при влизане във Великобритания.

Мачът, който е едно от най-дълго очакваните събития в света на бокса, ще се състои тази събота на „Уембли Арена" в британската столица. До ситуацията с отказания достъп за българските медии се стигна, след като промоутърите отказаха съдействие на всички журналисти, изявили желание да отразят събитието.

Кубрат Пулев за мача с Джошуа: Отивам, за да побеждавам (ВИДЕО)

Промоутърската компания беше оторизирана от британските власти специално за двубоя да издава документите, необходими за освобождаване от карантина. Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по работа, най-вече - на журналисти. 

От промоутърската компания отказват да допуснат дори фотографи до откритите събития преди самия мач, каквито са откритият ден за медии в сряда, пресконференцията в четвъртък и официалният кантар в петък.
nova.bg