Бербатова не дойде на дело, била на погребение
Бербатова не дойде на дело, била на погребение / снимка: БГНЕС, архив

Маргарита Бербатова - майка на футболиста Димитър Бербатов, и снаха й Димитричка Ганчева, не се явиха в съда по делото, заведено срещу тях по Указа за борба с дребното хулиганство.

Процесът беше образуван заради нападение и нанесен побой над журналиста от вестник "Струма" Бетина Апостолова, извършен пред множество очевидци в центъра на Благоевград в края на януари, по време на акция на антимафиоти от София, извършили обиск в дома на семейството по сигнал за съхранение на наркотични вещества.

Магистратът Мирослава Йорданова не даде ход на делото, тъй като в залата не дойде и упълномощеният от Бербатови адвокат Албина Анева, която била заета по същото време в Софийски апелативен съд.

Маргарита, която е и активист на ГЕРБ в Благоевградско, посочила в писмена молба пред магистратите, че не може да присъства, защото е на погребение на нейна подчинена медицинска сестра от благоевградската болница.

Димитричка Ганчева пък се оправдала писмено, че има семейни причини за неявяването в Районния съд.

За следващото заседание, насрочено за 12 февруари от 11.00 часа, нарушителите Маргарита и Димитричка трябва да представят доказателства, че наистина са имали обективна причина за отлагане на процеса, в противен случай ще бъдат глобени, изтъкна съдия Мирослава Йорданова.

Инцидентът стана на улица "Пере Тошев", където живее Асен - по-малкият брат на футболиста Димитър Бербатов, заедно с Ганчева и детето им.

Направилата опит да снима действията на антимафиотите Апостолова, беше нападната най-напред от Димитричка, а минути по-късно и от пристигналата Маргарита Бербатова.