Бебе почина само ден, след като беше изписано от болницата във Видин

Майката обвинява лекарите в немарливост, прокуратурата работи по случая

/ ThinkStock/Getty Images
Майката обвинява лекарите в немарливост, прокуратурата работи по случая
Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост. Скандалът идва само седмица след казуса с Центъра по хемодиализа в същата болница.
 
Едномесечно бебе почина в пазарджишко село

Младата жена успява да се порадва на детето си само няколко дни в родилното отделение, разказва телевизия "България он Ер". Пет дни по-късно Кремена и детето са изписани. В епикризата е записано, че новороденото е в отлично здраве.
 
Жената обаче забелязва, че не всичко е наред. "Казвах им, че не се храни добре. Изяжда на половината. Те ми казаха, че е нормално. На следващата сутрин, след като ни изписаха не поиска да се храни, не пи и вода", разказва майката.
 
Бебе на 2 месеца почина в дома си в Здравец, чакат се резултати от аутопсия

Тя се обажда на местните медици, а след това бебето е прието в болницата в Монтана. Там правят изследвания и установяват чревна инфекция с критичния показател 143 пункта. Въпреки усилията на лекарите в Монтана, бебето издъхва. От болницата във Видин обаче отричат да са подценили случая на Кремена.
 
Заради съмнения, жената започва да търси истината. Тя иска да знае какво се е случило с детето й и кой я е изписал без да провери дали всичко е наред.
 
По случая вече работи и прокуратурата, а майката е сезирала и Медицинския одит.