Бебе е намерено мъртво в „Бояна, майка му се самоуби
Бебе е намерено мъртво в „Бояна, майка му се самоуби / DarikNews.bg, архив
Бебе е намерено мъртво в „Бояна", майка му се самоуби
52697
Бебе е намерено мъртво в „Бояна", майка му се самоуби
  • Бебе е намерено мъртво в „Бояна", майка му се самоуби

Двумесечно бебе е било открито мъртво в дома му в столичния квартал "Бояна". Момченцето е намерено от леля си. По-късно вечерта в понеделник разследващите са установили връзката между смъртта на бебето и самоубийството на жена, която късно снощи скочи под влака София-Радомир.

Малко след 18,30 часа снощи от „Пирогов" подали сигнал в полицията за починало бебе. Дежурната оперативна група на СДВР установила, че момченцето е на два месеца и е намерено мъртво от леля си. Вчера вечерта жената се е опитала да намери майката на детето, но тъй като не успяла да се свърже с нея, отишла в дома им. Там тя открила мъртвото бебе, което било положено на леглото в спалнята на родителите. Жената веднага се обадила в болницата, дошлите лекари обаче единствено констатирали смъртта на бебето. По неофициална информация детето е било със сериозна травма на главата и вероятно това е причината за смъртта.

Около един час след като бебето е открито мъртво от леля си, в столицата става друг инцидент - млада жена се хвърля под влака, който тръгва в 19,20 от София за Радомир. Инцидентът е станал на около 500 метра преди железницата да навлезе в района на ромската махала „Факултета". Оказало се, че самоубилата се жена е майката на мъртвото бебе.

Предстои да излязат резултатите от аутопсията, които да покажат причината за смъртта на детето и дали върху него не е оказано насилие. Семейството с двумесечното момченце живеели в хубава къща в столичния квартал „Бояна". Родителите му не са криминално регистрирани.