Бащата на убитото от кучета дете ще търси справедливост в съда
Бащата на убитото от кучета дете ще търси справедливост в съда / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева
Роднините на убитото от кучета момиченце
22839
Роднините на убитото от кучета момиченце
Елена Банкова, собственичка на кучетата-убийци
Рино разказва за собствената си борба с бездомнит кучета
  • Роднините на убитото от кучета момиченце
  • Елена Банкова, собственичка на кучетата-убийци
  • Рино разказва за собствената си борба с бездомнит кучета

Бащата на Кристияна Кирилова, момиченцето, убито от озверели кучета в разградското село Сушево, е категоричен, че ще търси вината за смъртта на детето си в съда. Въпреки финансовите затруднения, които има семейството, той няма да се откаже от съдебен процес. Това каза бащата в предаването „Пропаганда" на Дарик. Радостин заяви още, че семейството вече има адвокат от София, който им помага в случая и е готов да работи с тях.

Семейството на загиналото момиченце в момента е заминало за Гърция. Те отпътували за южната ни съседка, за да вземат заем от вуйчото на детето, обясни майката на Кристията. Бащата пък каза, че отишъл да закара роднината, който при инцидента бързо се отзовал и се прибрал за погребението на детето.

Освен роднини на загиналото дете в предаването се включи и Елена Банкова, собственичка на кучетата, убили момиченцето. Тя заяви, че много съжалява за случилото се, но в момента няма възможност да обезвъзмезди семейството за загубата".

6-годишната Кристияна почина след нападение от кучета на 19 октомври. Момиченцето беше нападнато пред дома на леля си в село Сушево, Разградско, на която гостувала заедно със своята майка. Няма пряк свидетел на нападението. Всички видели момиченцето вече на земята, кръвта около него и разярените кучета. Веднага след кървавата драма местни разказаха, че това не е първият инцидент с кучетата, отглеждани в двора на техните съселяни - Елена и Георги Банкови. Собствениците на четириногите обаче отрекоха кучетата им не са агресивни.

По темата с агресивните кучета в предаването „Пропаганда" се включи и мъж, представил се като Рино, който обясни как е подел лична битка за прочистване от уличните кучетата в града, в който живее. Мъжът предпочете да запази самоличността си в анонимност, притеснен от незаконността на предприетите от него действия, но убеден, че това е начинът.

В прикачените аудиофайлове последователно слушайте:

Лелята, майката и бащата на 6-годишната Кристияна;

Елена Банкова - собственичка на кучетата-убийци;

Рино, мъж, започнал сам борба с бездомните кучета в своя град