Бащата на Мануела: Съгласен съм Ставийски да плати лечението й
Бащата на Мануела: Съгласен съм Ставийски да плати лечението й / netinfo

Бащата на Мануела Горсова, която е в кома след катастрофа, предизвикана от Максим Ставийски, обяви в ефира на Дарик, че ако Ставийски плати за лечението на Мануела, гражданският иск ще изглежда по друг начин.

Катастрофата стана на 5 август при Ропотамо и бе предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

В предаването "Пропаганда" по Дарик бащата Красимир Горсов обясни: "Мануела е в кома и не е излизала от това състояние. За нея се грижат лекарски екипи от много добри специалисти и съм сигурен, че тя ще се оправи, не съм спирал да вярвам. В момента на Мануела се правят изследвания и ако няма опасност за нея да пътува, тя ще замине за Израел около края на месеца". 

"Готов съм да минем на варианта – посочвам клиника в Израел, която ще бъде одобрена от лекуващия лекар доц. Николай Петров, и ако Ставийски плаща, докато Мануела се излекува там, искът ми ще е коренно различен от това, което е", каза Горсов.

Максим Ставийски ми се обажда, чуваме се, говорим за състоянието на Мануела. Но искам да уточня: не ми е предлагал пари, не ми е предлагал споразумение, няма такова нещо, обясни бащата на Мануела Горсова.

Искът за 2 милиона лева обезщетение, направен от Красимир Горсов, беше отхвърлен. Съдът отложи делото срещу Максим Ставийски за 30 януари.