Баща преби сина си с кабел заради 1 лев
Баща преби сина си с кабел заради 1 лев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Баща преби сина си с кабел заради 1 лев
54095
Баща преби сина си с кабел заради 1 лев
  • Баща преби сина си с кабел заради 1 лев

Заради изчезнал един лев баща е пребил с кабел 7-годишния си син. 39-годишният Орлин Абаджиев смята, че синът му е тръгнал по кривия път и боят е бил с възпитателна цел.

Мъжът има седем деца, съпругата му - още две от друг брак. Едно от момичетата е в приемно семейство. Най-голямото е на 12 години, най-малкото - на 1 година. Домът им се състои от една стая.

Инцидентът е станал в село Каменар на 31 май. Никой обаче не е подал сигнал за случилото се. Местният полицейски инспектор сам забелязал, че седемгодишният Марсел има рани по гърба. Това станало на 4 юни. Детето е откарано в разградската болница за медицински преглед. Установени са синини по дължината и ширината на гърба на момчето. Разследването установило, че те са в резултат на бой с кабел.

Баща преби сина си с кабел заради 1 лев
netinfo

Орлин Абаджиев разказа за Дарик, че е набил сина си, защото го хваща в поредна кражба: „Относно кражбите това за него е трети инцидент, освен това просил от съседите стотинки, което ми е под достойнството, защото после хората ще кажат, че аз ги уча да просят, а пък аз съм абсолютно против това нещо. По-добре да го бия като малък, отколкото като порасне, тогава няма да има смисъл".

По думите на Орлин нямал проблеми с другите деца и се грижел добре за тях.

Баща преби сина си с кабел заради 1 лев
netinfo

За случая е уведомен Отделът за закрила на детето. Образувана е проверка. За изтезаване на малолетно дете наказанието е лишаване от свобода до 1 година.

Извеждане от семейството на баща-побойник е сред първите варианти, които социалните служби в Разград обсъждат като превантивна мярка срещу родителя, съобщи Виолета Тодорова от дирекция „Социално подпомагане" в Разград. Мярката може да бъде наложена по Закона за защита от домашното насилие, уточни тя. Служителите от отдел „Закрила на детето" обаче още работят по случая с Орлин Абаджиев и нямат окончателно становище дали насилието е системно или инцидентно. Друг вариант е извеждане на децата от жилището.

Репортаж по темата чуйте в звуковия файл