/ Facebook
Ще сезирам службите, каза журналистът
Николай Бареков е получил заплахи тази сутрин, че ще бъде унищожен, разкри самият той в поредно видео на живо - този път от морето под скалите, на които е кацнало имението на бизнесмена Иво Прокопиев край Созопол.

Журналистът качи семейство и приятели на бял катамаран и демонстрира как изглеждат именията откъм морето - без достъп до брега, с изключение, по думите му, на една козя пътека.

Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол (ВИДЕО)

"Току-що получих предупреждения, че с мен ще се случват лоши неща, че съм обречен", разкри Бареков в излъчване на живо през Фейсбук от катамаран. Казали му още, че за него "бъдеще няма", като поводът е вчерашният му плажен протест край имението на бизнесмена.

"И ще бъда унищожен", добави бившият евродепутат. "Ще сезирам на основата на тези съобщения службите за сигурност. В края на краищата съм длъжен да защитя себе си и своето семейство", заяви Бареков във видеото.

Той добави, че по принцип явно ще трябва да напусне страната с фамилията си, "ако партия СИК продължи да управлява". Нарече я "новата партия на Прокопиев и Христо Иванов - партия СИК", като вметна, че бизнесменът говорел, че до няколко седмици ще взема властта. Бареков отново показа ограденото имение, покрай което до брега може да се стигне само по една козя пътека, по думите му.

"Какъв достъп вие виждате до това крайбрежие? Независимо дали са скали, камъни, миди, българското море и българският бряг са изключителна държавна собственост", напомни той. "И когато затвориш достъпа до брега, ти спираш достъпа на населението до водата. Тази вода има собственик и тя се нарича Република България", заключи Бареков и развя българското знаме на фона на имението на Прокопиев зад гърба му.

Той изтъкна, че не нарушава закона, защото не доближава къщата му, за да го безпокои. И коментира, че не приема обяснението на кмета Янакиев, че има път до брега и той е с мраморни плочи. Бареков посъветва градоначалника да се постарае да облагороди района поне с една стълба, която да отвежда хората до морето покрай комплекса на Прокопиев. Самият бизнесмен вчера нарече твърденията на Бареков лъжи и се закани да го съди за четвърти път.