/ БГНЕС, архив
Бившият депутат Николай Бареков организира окупация на партийната централа на Христо Иванов. Това съобщи самият той в социалната мрежа фейсбук в два поредни поста.

Заедно с група граждани Бареков има намерение да потърсят лидера на Да, България, за да му няколко въпроси. От постовете ме ставя ясно, че въпросите към Христо Иванов са такива, на които той не отговарял, а продължавал да се крие.

Ето и въпросите на Бареков:

1. Защо яхнахте, разцепихте и маргинализирахте с шепата си платени лумпени протеста срещу Борисов?

2. Защо говорите само за Ахмед Доган, а пропускате неговия ортак в Задкулисието Иво Прокопиев, при положение, че Прокуратурата обяви Морските сараи и на двамата за еднакво незаконни - на Доган в Росенец и на Прокопиев в Буджака?

3. #КОЙ ви плаща заплатата и #КОЙ ви издържа партийката, при положение, че ползвате лъскав офис в супер луксозна сграда и то, без да притежавате държавна субсидия?

4. Вярно ли е, че дясната ръка на Борисов от кръга “Капитал” Румяна Бъчварова ви е водила при него в Банкя, за да му се обясните в любов и да се изтъргувате за негов вицепремиер и министър на правосъдието? Твърди го Борисов, а вие мълчите гузно! Прокопиев ли ви прати?

5. Защо мълчите като риба от Буджака, че последните 12 години вашият шеф Прокопиев управлява заедно с Ахмед Доган и чрез подставените им министри (като вас, Трайков, Дянков, Каракачанов, Плевнелиев, Караниколов, Горанов, Бъчварова и т.н) задкулисно държавата зад фасадата на ГЕРБ и Борисов?
6. Каква сделка имате с Маджо? Колко пари ви дава?

7. Защо мълчите за прехвърлянето през 2001 година буквално за една нощ на банката на Славчо Христов (СИК) и Иван Костов в ръцете на приближени на Борисов?

Накрая Николай Бареков заявява, че има още по-неудобни въпроси и се обръща към лидера на "Да,България" с думите: "Дължите отговор пред народа, когото искате да управлявате като маша на олигархията и задкулисието".

"Ще бъдете разобличаван от нас, докато лицемерието, двуличието и лъжата са изписани на вашето лице. Вие сте Пинокио, гротеска и сламено човече на олигарси, мутри и мошеници, ограбили българския народ и опустошили държавата ни. Ще бъдете преследван денонощно от Духа на Истината, която убихте!", заканва се още бившият евродепутат.