Банковата тайна вдигана седем пъти заради Ванко 1
Банковата тайна вдигана седем пъти заради Ванко 1 / netinfo

Седем решения за откриване на банковата тайна на Ванко 1, баща му Петър Главчев и две техни фирми е издал Районният съд в Пловдив в последните три месеца, показа проверка на Дарик радио.

Става дума за различни техни сметки в няколко банки, а фирмите обект на проверка са “Главчев груп” ООД и ЕТ ”Петър Главчев”.

По нито едно от исканията, внесени от комисията “Петканов”, няма отказ за достъп до сметките на рапъра и неговия родител, които имат присъди за склоняване към проституция и трафик на жени.

Произходът на парите на двама пловдивчани, свързани със семейство Главчеви, също е обект на проверка от страна на комисията, научи Дарик от свой източник. Едно от исканията й е било за вдигане на банковата тайна срещу роднина на рапъра и трето лице, което е в бизнес взаимоотношения с фамилия Главчеви.

По непотвърдена информация става дума за бизнесмен, който твърди, че е предоставил сериозна сума в заем на Петър Главчев за изграждането на семейния хотел.

Районният съд в Пловдив винаги се е произнасял в законовия 24-часов срок по постъпилите искания за вдигане на банковата тайна за различни сметки на Иван и Петър Главчеви в няколко банки, каза пред Дарик неговият председател Веселин Хаджиев.