Бакалов: Опозицията постигна успех на вота
Бакалов: Опозицията постигна успех на вота / снимкa: Sofia Photo Agency

Опозицията постигна успех, защото започна да се говори за язвите в държавата. Това заяви председателят на Парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов пред Дарик веднага след отхвърлянето на искането за оставка на кабинета.

Йордан Бакалов заяви още:

Опозицията постигна успех от гледна точка на това, че започна да се говори за язвите в държавата. И самият министър-председател призна, че има такава корупция в държавата.

Оттук нататък обаче как те ще действат, процедират и действително ще имат ли политическата воля да се справят с корупцията, времето ще покаже. В тази връзка от нашата парламентарна група ще направим преглед на законодателството точно по корупционните практики, които предлагат, и ще направим предложения. Въпреки че и сега сме предложили такива законопроекти, които не са приети. Надяваме се да бъдат приети, ако са искрени.

От гледна точка на опозицията това, да, е четвъртият вот, само че този вот за опозицията е със знак плюс, говоря чисто математически – гласовете са 86, а не са 60. Докато гласовете в управляващото мнозинство са със знак минус. Винаги знак плюс е повече от знак минус.