Благой Иванов Багата
Благой Иванов Багата / LAP.bg, Илиан Телкеджиев
"Чувствам се ограбен, но това е животът", заяви българският боец
Българският боец Благой Иванов загуби от Дерик Люис във втория двубой от главната карта на бойната галавечер UFC 244, съобщи Gong.bg. В легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ американецът спечели битката с 2-1 съдийски решения (30-27, 28-29, 29-28), които са в ярко противоречие със статистиката след двубоя. На сблъсъка присъства и президентът на САЩ Доналд Тръмп.
 

Българинът регистрира над 20 удара повече от противника си - 59 на 37 и извърши три тейкдауна срещу един-единствен на Люис. Иванов бе по-активният в срещата и на няколко пъти опита да приключи мача с различни техники за събмишън, но изглежда това не е било достатъчно за съдиите, които отсъдиха победа за американеца. 

Багата коментира тежката загуба от Дерик Люис.
 

 

"Чувствам се ограбен, но това е животът. Трябваше да го откажа, не се получи. Имаше голяма подкрепа и от публиката. Явно не съм направил достатъчно. На два пъти можеше да се предаде, но не го направи и го изпуснах."

"Вторият рунд го бях хванал много хубаво. Чух, че остават 10 секунди и мислех, че ще го приключа, но не стигнаха. Това е положението", заяви Иванов.

"Не мисля, че последните секунди в третия рунд повлияха, защото всички рундове са за него според съдиите. И да не ги беше нанесъл тези удари, рундовете са негови. Аз просто трябваше да го откажа, няма как иначе да го победя. Президентът на САЩ също беше там, вероятно и това повлия."