Багата: Основната ми цел е да се върна на ринга
Багата: Основната ми цел е да се върна на ринга / Sofia Photo Agency, архив

„Помня кой ме намушка и съм казал името на разследващите", това заяви в интервю за bTV световният шампион по бойно самбо Благой Иванов-Багата, който през февруари беше ранен с нож в нощно заведение, след което три месеца лекарите в "Пирогов" се бориха за живота му. По думите му обаче нападателят не е Даниел Стефанов-Дъмпела, върху когото паднаха първоначалните подозрения. Благой Иванов бе категоричен, че не иска да издава подробности от онази нощ, тъй като тече разследване.

Адвокатката му заяви, че е подготвила 12 дела - наказателни и граждански, както срещу конкретни журналисти, така и срещу медии за нещата, които са се изписали.

Багата е разпитан, направена му е експертиза, която да установи свидетелската му годност.

"Версията за случая е една, разследващите сигурно проверяват казаното от Благой и събират доказателства в тази насока", заяви адвокат Екатерина Димитрова.

"Обидно ми е затова, което се изписа в медиите по мой адрес, категорично ще ги съдя", заяви Благой Иванов.

Що се отнася до здравословното състояние на Благой Иванов, той заяви, че в "Пирогов", където прекара три месеца, е отслабнал с 35 килограма.

"Преди това бях 125, от болницата излязох 90 килограма", заяви Багата и добави, че вече е възстановил 15 килограма от теглото си.

"Почивам, разхождам се, вечер гледам да съм в залата", така минава ежедневието ми. "Основната ми цел е да се върна на ринга, вярвам в това и гледам само напред", каза още шампионът по бойно самбо.