Баби и дядовци с бастуни спряха движението през село Книжовник
Баби и дядовци с бастуни спряха движението през село Книжовник / DarikNews.bg, Хасково

Протест на хората от Книжовник срещу осеяните с дупки пътища затвори за час движението през селото. Възрастни баби и дядовци, подпиращи се с бастуни, застанаха насред платното на входа от към Стамболово и спряха движението за час.

Протестът им беше приет с разбиране от шофьорите на преминаващите автомобили, които всеки ден си разбиват колите по този път. Това е една от натоварените пътни артерии в региона, по която минават ТИР-ове, строителна техника и камиони, които доразбиват осеяния с дупки път.

Проблемът с този участък е от близо 4 години, когато пътят е разбит, за да се направи канализация. Това се случва по проект, за който обаче финансирането свършва, а проектът остава недовършен. Общината не може да го пусне в експлоатация, което пък не позволява пътната агенция да започне асфалтиране.

Фирмата, полагала канализацията, казва, че вече е приключила с дейността си върху този участък и той може да се асфалтира. Пътното обаче отказват, защото нямат разрешение от общината, а според непотвърдена информация от общината твърдят, че първо трябва да се оправят пропаданията на пътя и тогава да се асфалтира.

По проблемът във вторник трябваше да се проведе среща с областният управител Ирена Узунова. Все още обаче не е ясно дали тя ще се състои, тъй като кметицата на Книжовник точно сега е излязла в отпуск.

Други новини от Хасково